← Vissza a főoldalra
Sült padron paprika - pimientos de Padrón

Sült padron paprika - pimientos de Padrón

VegetáriánusGyorsVegánAir fryer receptekOlcsóPikáns
Adag 🍽️: 2  • Elkészítési idő ⏰: 15 perc  • Szerző 🙍🏻‍♂️: Blas
Beküldés 🗓️: 2025. június 20.
A spanyol bárok egyik legnépszerűbb eleme ez az oltalom alatt álló földrajzi jelzésű ízbomba.
Amikor Spanyolországba költöztem, rögtön feltűnt, hogy rengeteg tapas tetejére rátesznek egy kis zöld paprikát. Eleinte nem is tűnt érdekesnek a dolog, ameddig meg nem láttam, hogy adagokban is lehet kapni, azaz nagyobb tételben. Ekkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom és azóta ha csak tehetem, el is készítem, hiszen nincs benne semmi nehézség. Eredetileg egyébként bő olajban sütik. Én az egyszerűség kedvéért air fryer-ben szoktam. Bátran állítom, hogy így is szuper az ízélmény. A paprika kissé kesernyés, de a sótól és a karamellizációtól édes is kicsit. A spanyolok szerint némelyik paprika kifejezetten csípős... Én még sajnos nem találkoztam vele.
Hozzávalók:
Elkészítés lépései:
  1. A megmosott paprikákat törlőpapíron megszárítjuk.
  2. Egy kevés olívaolajat rálocsolunk és jól átforgatjuk vele (én spray-t használtam).
  3. Az air fryer-t kb. 200 fokra bekapcsoljuk, betesszük a paprikákat és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Időnként átforgatom, átrázogatom, hogy mindenhol piruljon.
  5. Mikor kiveszem, rögtön lesózom és frissen tálalom.
Még nincs értékelés