
Dobálós savanyúság
Adag 🍽️: 4 • Elkészítési idő ⏰: 20 perc • Szerző 🙍🏻♂️: locsogó
Beküldés 🗓️: 2025. június 21.
Az alaplevet akár nyár elején el lehet készíteni, lezárva, hűvös helyen tartani. Amikor megvan az első idény-zöldség, a megfelelő edénybe tesszük és ráöntjük a levet. Addig lehet bele pakolni az egymás után következő zöldségeket, míg a lé ellepi. Hogy milyen zöldségeket? Hát ami van! :)
Amiket én raktam már ilyen dobálós savanyús vödörbe, illetve üvegbe: uborka, apró hagyma, zöld paradicsom, kis dinnye, káposzta cikk, kicsi cukkini, almapaprika, töltve is, tv paprika, szintén töltve is, félig érett szilva, őszibarack, sárgarépa, karfiol.
Hozzávalók:
Elkészítés lépései:
- A vizet, cukrot, sót, fűszereket összekeverjük, míg elolvad a cukor, só, aztán hozzáöntjük az ecetet és mehet a zöldségekre. Nem szükséges főzni.
- Ha több levet szeretnél vagy akár kevesebbet, akkor jön egy kis matek: számítsd ki az arányokat! :)